Συμπεριφορα στα χιονια του outlander cvt

Ξεκίνησε από george, 11/01/2010, 22:10:25

« προηγούμενο - επόμενο »

george

Γεια σας και απο εμενα και καλη χρονια .
Θα ηθελα να μοιραστω την εμπειρια μου για  ενα ταξιδι προσφατο στην Βουλγαρια  ( Μπανσκο ) .
Η  διαδρομη στο εθνικο δικτυο  δεν την συζητάμε την έχετε νοιώσει όλοι ........
Την τριτη ημερα των διακοπων ειχε αποφασιστεί  να παμε  SOFIA   ετσι το πρωι βλεποντας το χιονι να πέφτει  ψιλοκολωσαμε  οικογενειακως   αλλα  σαν πρώην κατοχοι ενος  VITARA ( του παλιου μοντελου )  και παντα ελαστικων  70/30 για εκτος  τα 30 cm  χιονιου  δεν ηταν και αφοριστικα  ως προς το ταξιδακι   ( 300 χλμ περιπου  πήγαινε  ελα  )  και αποφασισαμε να το κανουμε  ... λαστιχα μαμα και κατι αλυσιδες  που εκαναν για  215 και 235  αρα  μαλον  και για μας         στο τελος εμειναν στο κουτι τους καθαρες.
Η εξοδος απο το γκαραζ του ξενοδοχειου  ανηφορικη  και με το lock 4x4  ψιλοσπιναρισε και μου εβγαλε την ενδειξη παγου στον δρομο ....... ηταν και η τελευταια φορα που ειδα αυτη την ενδειξη .
Η συμπεριφορα στον δρομο τελεια      ανεση  στο χιονι    και πολυ καλη προσφυση  στις στροφες  με χλμ περιπου 40 - 50 .
Φτανοντας στην σοφια  μεσα απο τονους λασπης  και χιονιου το τοπιο  τελειο το χιονι  πολυ περισοτερο , παρακαρα σε ενα μικρο κενο  μεταξυ δυο αυτοκινητων με 40 ποντους χιονι  παρα πολυ  ευκολα   χωρις να χασω καθολου τον ελεγχο    ειχαν προσπαθησει και αλλοι ( για αυτο και υπηρχε  θεση )
αλλα κολαγε ο κωλος και η μουρη τους  πηγαινε να χτυπησει το εμπρος αυτοκινητο   .. το καταλαβα απο τις ροδιες που υπηρχαν  .
Μετα απο μια βολτιτσα στην χιονισμενη Sofia  με τα ποδια βραδυ πλεον  ξεκινησαμε να φυγουμε  το  NAVI  αν μη τι αλλο εδειχνε που ηταν ο δρομος της επιστοφης  και προσανατολιστικα  βρηκαμε τον δρομο σχεδον αμεσως  οι βαθμοι C -5   -6  και ο φοβος του παγου  ορατος ....  αλλα  η οδικη συμπεριφορα παρα πολυ καλη  ανετη θα ελεγα  επικίνδυνο θα ελεγα ηταν το βαρος του αυτοκινητου που στα φρενα   ηθελε παρα  παρα πολυ προσοχη  αν ηταν δυνατον  να μην το παταγες  καθολου στην κατηφορα      για αυτο το εκανα  χειροκινητο  το κιβωτιο καποιες στιγμες  και  βοηθησε παρα πολυ .
Αυτη ηταν η πρωτη μου εμπειρια με τα χιονια με το outlander   παρα πολυ θετικη θα ελεγα  με πολυ λιγα προβληματα         και  οπως ειπα ερχομενος  απο ενα vitara κοντο  ειχα παντα στο μυαλο μου την αποσταση του μεταξονιου  που σε εμας ειναι "λιγακι" μεγαλη και τα λαστιχα που ειναι ασφαλτινα και το βαρος που ειναι αρκετο  για να το αφησεις να σε" παρει"  ειδικα σε ενα τετοιο οδόστρωμα .
Αρα νομιζω πως αυτο που ειδα  ηταν οτι χωρις "ταρζανιες "  προσοχη  και συνεση στην οδηγηση και χωρις πανικο στα δυσκολα   το outlander ειναι ενα αυτοκινητο που στα δυσκολα ειναι αξιοπρεπέστατο  και αξιοπιστο  για SUV  πολυ περισσότερο απο παρα πολλα αλλα ακομα και ακριβοτερα απο αυτο  και πιστεψτε με επειδη ειμαι λατρης του χιονιου και των χειμερινων σπορ πολλα χρονια εχω δει πολλες " μαουνες" να πηγαινουν βαρκα γιαλό  στα χιονια .
Αυτα  λοιπον  για τα χιονια  αλλα χωρις να θελω να  εφησυχασω  κανεναν και ξεκινησει χωρις αλυσιδες  ποτε        ας υπαρχουν στο πορτ μπαγκαζ   το εχουμε τεραστιο αλωστε   και ας μην τις βαλουμε ποτε .

φιλικα ΓΙΩΡΓΟΣ

Hliasm

Γεια σου ρε Γιωργο μας εφτιαξες τωρα...

osfp7

Παράθεση από: george στις 11/01/2010, 22:10:25
Αρα νομιζω πως αυτο που ειδα  ηταν οτι χωρις "ταρζανιες "  προσοχη  και συνεση στην οδηγηση και χωρις πανικο στα δυσκολα   το outlander ειναι ενα αυτοκινητο που στα δυσκολα ειναι αξιοπρεπέστατο  και αξιοπιστο  για SUV  πολυ περισσότερο απο παρα πολλα αλλα ακομα και ακριβοτερα απο αυτο  και πιστεψτε με επειδη ειμαι λατρης του χιονιου και των χειμερινων σπορ πολλα χρονια εχω δει πολλες " μαουνες" να πηγαινουν βαρκα γιαλό  στα χιονια .
Αυτα  λοιπον  για τα χιονια  αλλα χωρις να θελω να  εφησυχασω  κανεναν και ξεκινησει χωρις αλυσιδες  ποτε        ας υπαρχουν στο πορτ μπαγκαζ   το εχουμε τεραστιο αλωστε   και ας μην τις βαλουμε ποτε .

φιλικα ΓΙΩΡΓΟΣ

αυτο πιστευω και εγω πως ειναι ολη η ουσια: οχι "ταρζανιες", με συνεση και οχι πανικο (και βεβαια αλυσιδες για παν ενδεχομενο)...
Johnnie.....Walker

dger

we all live in a sinking submarine......

Xristis_Smpena

Uploaded with ImageShack.us

..The RaceLandeR..

tsik69

ΦίλεΓιώργο
Με ότι επαφή εχω με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο στα χιόνια, αν έπρεπε να γράψω κάτι
θα έγραφα κι εγω ακριβώς τα ίδια.Αυτά ακριβώς εχω εντοπισει κι εγώ.
Ολα καλά.
Αλήθεια στο Μπάνσκο πήγες χιονοδρομικό για σκι? Αν ναι πως  είναι ?
8) Τάσος

george

Φιλε Τασο για το χιονοδρομικο του μπανσκο  μονο τα καλύτερα εχω να πω .Οι πιστες   παρα πολλές  αν εχει χιονι και δουλευουν ολα τα λιφτ ειναι τελεια.
Ολα δουλευουν με μαγνητικη καρτα  και δεν εχει δειξε καρτα και τα λοιπα την εχεις στην αριστερη τσεπη και ανοιγουν οι πορτες ολες.
Υπαρχει σε μονιμη βαση τεχνητή  χιονοπτωση και οταν οι συνθηκες το επιτρεπουν δουλευει συνεχώς  χιονονιζει δεν χιονιζει  .
Εχει τυπου κιοσκακια σε πολλα σημεια για το καφεδακι σου  σε ωραια σημεια  και πινεις πολυ καλο εσπρεσο με δυο λεβα  περιπου 1 ευρο  και αγνατευεις οτι γουσταρεις το βουνο τον κοσμο  .
Η καρτα η ημερησια ειναι 55 λεβα περιπου 30 ευρο και 35 λεβα  η παιδικη   .Αμα θες μετα τις 12.30 ειναι η μιση αλλα κανεις σκι μεχρι τις 5.30 και οχι μεχρι τις 3.30 που ειναι εδω.
Στο χωριο ολα καλα      καλο φαγητο   ωραια ξενοδοχεια σε καλες τιμες          εγω κλεινω απο το BOOKING.COM αλλα το βασικο να κυτας τα σχολια που εχουν κανει και αντικατοπτριζουν την πραγματικοτητα  σχεδον παντα.
Εγω φετος πηγα για δευτερη φορα και μου αρεσε ποιο πολυ απο περσι  αν και δεν ειχε πολυ χιονι .
Αν θελεις κατι παραπανω πες μου να σου πω ποιο πολλες λεπτομερειες.

spg100

To MMCS μας έχει τον δρόμο μέχρι το Bansko?  ::)

george

Oχι  εχει μονο την κεντρικη αρτηρια  που παει για ΣΟΦΙΑ .
Περιπου 100 χλμ  δεν θυμαμε ακριβως    ειναι ενα χωριο που το λενε μαλον SIMITLI πριν μπει σε αυτο  βγαινεις απο τον δρομο προς τα βουνα και σε 30  40 χλμ  εισαι mpansko .
Τα  χλμ δεν ειναι τιποτα  αλλα πρεπεις να σκεφτεις οτι στην  Βουλγαρια πας  με 80 το πολυ       συννηθως ειναι  60 - 70   και εντος κατηκοιμενων περιοχων 40  και η τροχαια  εκει ειναι αστα να πανε  ρανταρ συνεχεια  αμα σε βρουν με 5 χλμ παραπανω σε σταματανε  και η θα δωσεις 20 e  στα κρυφα η θα πεσεις στον παραξενο  που μπορει να σου παρει ακομα και το διπλωμα αρα η λυση ειναι μια  .....  κανεις ενα μισαωρο παραπανω και πας νομιμα .

DEMTASOS

;)Συμφωνώ george,το Πάσχα πήγα οδικώς Βουκουρέστι,διασχίζοντας τη Βουλγαρία,όσα αναφέρεις ισχύουν και με το παραπάνω !!! 8)
C a r p e    D i e m   ! ! !

tsik69

Γιώργο αυτά μου έχουν μεταφέρει και κάποιοι φίλοι που πήγαν πέρισυ.
Μου είπαν ακριβώς τα ίδια για το δρόμο και την τήρηση των ορίων ταχύτητας.
Κατα τ΄αλλα κάποια παράπονα για το φαγητό ( ο ένας δύκολος στα φαγητά έτρωγε  μόνο πίτσες
και ο άλλος πολύ γκουρμέ για μπάνσκο) :D
Επίσης κάποια παράπονα για το στρώσιμο των πιστών.
Αν το διορθώσαν είναι πολύ καλό.
Τάσος

bluesportage

Γιωγο καλως ηρθες  κι απο μενα!!!!!!!!!!οντως πολυ ομορφο το bansko!!!φετος πολυς κοσμος ετσι?ειχαν ανεβει και 2 φιλοι με sportage,ισως τα ειδες!ειδικα το ενα κανει μπαμ...τρελο ψηλωμα,μαυρες ζαντες με λαστιχα τερατακια και snorkel!!
www.gkc.gr
off road kia club

www.outlanderclub.gr

george

Nα σου πω δεν τα παρατηρησα  γιατι ημουν στις πιστες ολη μερα  και το βραδυ  φαγητο και υπνο

οσο για το φαγητο ..... ειναι ιδιοτροπο  ειδικα σε καποια ξενοδοχεια δεν τρωγετε  με τιποτα για αυτο και ειπα ειναι βασικο αμα θελεις να πας  να τσεκαρεις  το ξενοδοχειο  στα σχολια  που  οντως  παίρνεις μια πρωτη ιδεα  .

tsik69

Για πες απο ποιότητα χιονιού πως τα είδες τα πράγματα.
Πηγαίνω συνήθως Ιταλία η Αυστρία προς τέλος φλεβάρη αλλά εφέτος το
βλέπω χλωμό για εκεί.
Ενα τριημεράκι για μπάνσκο όμως το βλέπω. Αξίζει ? Το ευχαριστήθηκες ?
Απο κόσμο αν πέτυχες Σαββατοκύριακο είχε πολύ ? (εχω ακούσει για traffic τα Σ.Κ. όπως  σ΄εμάς)
Sorry αν σε ζαλίζω αλλά πιστεύω καταλαβαίνεις....είναι αρρώστια.
Τάσος

george

λοιπον Τασο το χιονι φετος δεν ηταν πολυ καλο γιατι χιονισε και καπακι την αλλη ημερα εβρεξε               μια φορα για το χιονι που ειχαν το επιπεδο των πιστων ηταν πολυ καλο  και δεν δουλευανε ολες
περσι με χιονι καθε βραδυ ηταν τελεια
ο κοσμος πολυς γιατι ειναι 2 ωρες ααπο β Ελλαδα  και τα πουλμαν πανε και έρχονται    αλλα αμα εισαι  8 το πρωι στη γονδολα  με καρτα απο την προηγουμενη 3 -5.30  νομιζω τις  βγαζουν εισαι τελεια       μονο χιονι να εχει  αυτο ειναι το βασικο