Παραγωγή μπύρας. Μέρος 2ο.

Ξεκίνησε από john, 21/02/2011, 17:03:39

« προηγούμενο - επόμενο »

john

Περάσαμε στο δεύτερο μέρος (εμφιάλωση) μετά την πρώτη ζύμωση μετά από 15 μέρες σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπορώ να πω ότι το δεύτερο μέρος είναι και το πιο κουραστικό.
Πρέπει να απολυμάνεις όλα τα μπουκάλια, τα καπάκια και όλα τα εργαλεία πριν περάσεις στην εμφιάλωση.
Συγκεκριμένα ξεκίνησα στις 10.00 το πρωί και τελείωσα στις 12.00 το βράδυ.



Καπάκια και μπουκάλια μετά την απολύμανση έτοιμα προς εμφιάλωση.

By johnevdaimon at 2011-02-21


By johnevdaimon at 2011-02-21

Βάζουμε 200γρ. δεξτρόζη σε 200ml ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά.

By johnevdaimon at 2011-02-21


By johnevdaimon at 2011-02-21


By johnevdaimon at 2011-02-21

Αδειάζουμε την δεξτρόζη στον δεύτερο κάδο αφού πρώτα τον έχουμε απολυμάνει.

By johnevdaimon at 2011-02-21

Κάνουμε μετάγγιση από τον πρώτο κάδο στον δεύτερο την μπύρα, σιγά σιγά ώστε να μην μας κάνει αφρό.

By johnevdaimon at 2011-02-21

By johnevdaimon at 2011-02-21

Αφού τελειώσουμε παίρνουμε μία μέτρηση για να δούμε το ποσοστό αλκοόλ της μπύρας (η συγκεκριμένη βγήκε στο 4,8%).

By johnevdaimon at 2011-02-21

Στη συνέχεια περνάμε στην εμφιάλωση στα μπουκάλια με μεγάλη προσοχή ώστε να μην μας κάνει αφρό.

By johnevdaimon at 2011-02-21

Σφραγίζουμε τα μπουκάλια με τα καπάκια.

By johnevdaimon at 2011-02-21

Εμφιάλωση τέλος, τα μπουκάλια είναι έτοιμα. Τα τοποθετούμε για 15 μέρες σε θερμοκρασία δωματίου και στην συνέχεια για 20-30 μέρες σε θερμοκρασία 14 έως 16 βαθμούς.

By johnevdaimon at 2011-02-21


Τώρα περιμένουμε ενάμιση μήνα να τελειώσει και η δεύτερη ζύμωση για να περάσουμε στο τρίτο και καλύτερο στάδιο, την πόση!!!!
  :P :P


υ.γ. όλα αυτά χωρίς ποδιά  :D

to BEER or not to BEER

spg100

Καλα μας εστειλες. Είσαι όλα τα λεφτά  :D μπράβο ρε Γιάννη   

alexadrinos

Αν δε δοκιμάσω δε λέω τίποτα 8)
Και τα χαμηλά καλά είναι!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ Κ

μπραβο γιαννη

αντε περιμενουμαι και την αποψη σου για την γευση

;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ

NIKOSTZ

Πολύ αργή η διαδικασία....  :D ;D

Άντε διψάσα....  :) ;) :D ;D



Φιλικά
Νίκος
BE YOURSELF NO MATTER WHAT THEY SAY


Hliasm

Ωραιος! Τι ποικιλια ειπαμε οτι εφτιαξες? Pilsner?

john

Παράθεση από: Hliasm στις 21/02/2011, 17:54:47
Ωραιος! Τι ποικιλια ειπαμε οτι εφτιαξες? Pilsner?
Ηλία έφτιαξα Weiss, Pilsner θα είναι η επόμενη  ;)

to BEER or not to BEER

UltraTasos

Γιάννη αν ανοίξεις μπυραρία θα είμαι μόνιμος θαμώνας σου!!! :P :P :P

Όλη η διαδικασία είναι λαχταριστή!!!

Πως άντεξες και δεν την ήπιες αζύμωτη?!!!!

Περιμένουμε να δούμε και την ετικέτα!!!

Φιλικά Τάσος

chef-1

Γιάννη δε νομίζω ότι πρέπει να στο πω ,Την μπύρα την περιμένω σπίτι,με ένα μόνο μπουκάλι καθάρισες! :D :D
Τα μεζεκλίκια δικά μου  :-* :-*

DEMTASOS

 ;)  Θα πρέπει όταν τελειώσει η ζύμωση, να οργανωθεί μία συνάντηση ειδικά για να δοκιμάσουμε τη μπύρα !!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D
C a r p e    D i e m   ! ! !


vulkanx

Ναι να διοργανωσουμε κοπη Pizzas για αντρες μονο  :D :D :D

θανος

να σου πω  εγω θελω το πεμπτο καθετα και το τριτο απο αριστερα προς τα δεξια

γραψε το ονομα μου το καπαροσα :D :D :D :D :D :D

καλοπιοτα να ειναι και σου ευχομαι σε παραγωγη φουλ

εμεις θα σε υποστηριζουμε

υσ υπαρχει και πρασινη ή ειναι ενα σαιζ? ;) ;) ;) ;) ;) :-* :-* :-*

dimitris1970

Εγω δεν ξερω τιποτα μου το υποσχεθηκες και ξερεις τι λενε σε μικρο παιδι πρεπει να δινεις :D :D :D χαρας το κουραγιο σου μπραβο σου

Υ.Γ Στο club παντως εχουμε ολα τα καλα για μια καλη συνταγη JOHN barman TASOS ταβερνιαρης :D :D :D :D

pajeromaniac

Σχόλιο 1ο: Με την ποδιά ήσουν τρέλα και κακώς την έβγαλες!
Σχόλιο 2ο: Με τόσες που έκανες ούτε τη γεύση της δε θα καταλάβεις!
Σχόλιο 3ο: Λες βρε Γιάννη να γυρίσεις στο σπίτι και οι πιτσιρικάδες να έχουν κάνει μπύρα-party και να μείνεις τελικά με την όρεξη;
Πέρα βέβαια από την πλάκα, ότι μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας είναι σίγουρα καλύτερο από αυτά που μας σερβίρουν, πιο αγνό, πιο ποιοτικό και μάλλον πιο εύγευστο!
Για μια ακόμη φορά Γιάννη, μπράβο σου και περιττό να σου πω μας άνοιξες την όρεξη!
Μήπως να ανοίξεις καμιά βιοτεχνία παρασκευής μπύρας; Εμείς πάντως θα σε στηρίξουμε κι ας γίνουμε και αλκοολικοί !
Άλλωστε "πάντα υπάρχει χώρος για δυο (και βάλε) μπυρίτσες" (από το ανέκδοτο με τον καθηγητή που είχα αναρτήσει στο παρελθόν)!
Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ και συ με βασανίζεις!

sphunt

Γιαννη για δες εναν αλλο τροπο παρασκευης μπυρας
Παράθεσηhttp://www.youtube.com/watch_popup?v=K-Rs6YEZAt8

Φιλικα Σπυρος


Ψάχνω μια μαλακία να γράψω και εγώ στην υπογραφή μου αλλά είναι όλες ''πιασμένες''.