Outlander Club Forum

 • 24/06/2021, 11:04:57
 • Welcome, Guest
Please login or register.

Login with username, password and session length
Advanced search  
Pages: 1 [2] 3   Go Down

Author Topic: Τιμές Καυσίμων  (Read 23752 times)

africa

 • Τακτικό Μέλος
 • **
 • Likes: 0
 • Offline Offline
 • Posts: 51
  • www.nsv.gr
Απ: Τιμές Καυσίμων
« Reply #15 on: 11/05/2011, 07:34:56 »

Είχαν και… παρακαταθήκη από «πειραγμένες» αντλίες

10/05/2011

Εργαστήριο - αποθήκη με πληθώρα παρεμβατικών μηχανισμών με τους οποίους οι πρατηριούχοι κλέβουν «ηλεκτρονικά» τους οδηγούς Ι.Χ. όταν γεμίζουν το ρεζερβουάρ των οχημάτων τους εντόπισαν οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.

Η αποθήκη ανήκε στο πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Πειραιώς στο Μοσχάτο στο οποίο εντοπίστηκαν χθες τέσσερις παρεμβατικοί μηχανισμοί σε ισάριθμες αντλίες αμόλυβδης. Οι μηχανισμοί αλλοίωναν τις ενδείξεις των αντλιών, δείχνοντας μεγαλύτερη ποσότητα από την πραγματικά πωλούμενη, εξαπατώντας με τον τρόπο αυτό τους καταναλωτές.

Τα ευρήματα κατασχέθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία μαζί με δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο.

Στην οριστική σφράγιση των εγκαταστάσεων αντλιών και δεξαμενών του πρατηρίου υγρών καυσίμων στο Μοσχάτο στο οποίο εντοπίστηκαν «πειραγμένες» αντλίες, καθώς και στην οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του, προχώρησε κλιμάκιο της Δ/νσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Νότιου Τομέα, παρουσία Εισαγγελέα και αστυνομικής δύναμης.

Η σφράγιση πραγματοποιήθηκε έπειτα από ενημέρωση κλιμακίου της Δ/νσης Μετρολογίας του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ότι στο συγκεκριμένο πρατήριο εντοπίστηκαν παρεμβατικοί μηχανισμοί στις αντλίες βενζίνης, με αποτέλεσμα να αλλοιώνεται η παρεχόμενη στους καταναλωτές ποσότητα καυσίμων.

«Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό να εφαρμόζουμε τη νομοθεσία και να πραγματοποιούμε ελέγχους. Μοναδικός μας σκοπός είναι η ουσιαστική προστασία του καταναλωτή», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.
 

Πηγη http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/6c204774-57f1-4270-a307-9862d8f528b3

« Last Edit: 11/05/2011, 07:36:54 by africa »
Logged
Mitsubishi Outlander Turbo το EVO8 σε Transformer

africa

 • Τακτικό Μέλος
 • **
 • Likes: 0
 • Offline Offline
 • Posts: 51
  • www.nsv.gr
Απ: Τιμές Καυσίμων
« Reply #16 on: 11/05/2011, 07:40:55 »

"Στα «φθηνά» πρατήρια καυσίμων στρέφει τα βέλη της η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, με αφορμή τον εντοπισμό κι άλλου πρατηρίου με «πειραγμένες» αντλίες από τα κλιμάκια του υπουργείου Ανάπτυξης.

Οι βενζινοπώλες επισημαίνουν ότι μεταξύ όσων χρησιμοποιούν παράνομους μηχανισμούς τις αντλίες των πρατηρίων, είναι και κάποιοι που πωλούν βενζίνη σε αδικαιολόγητα χαμηλές τιμές, οι οποίες δεν καθιστούν τα πρατήριά τους βιώσιμα.

«Οι λεγόμενες «φθηνές τιμές» και μάλιστα κάποιες κάτω και από την χονδρική τιμή που συσσωρεύουν «ουρές» αυτοκινήτων, χωρίς εκ των προτέρων να τα θεωρούμε όλα παραβάτες, πρέπει να υποψιάσει τα ελεγκτικά όργανα», αναφέρει η ΟΒΕ σε ανακοίνωσή της.

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι το φαινόμενο είναι σε «άνθηση» στα μεγάλα αστικά κέντρα και κυρίως στη περιοχή της Αττικής και ζητά άμεσα μέτρα προστασίας των καταναλωτών και του κλάδου. Επίσης ζητά από τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών που έχουν συμβάσεις αποκλειστικής συνεργασίας, εφόσον διαπιστώσουν ότι κάποια πρατήρια παραβαίνουν τη νομιμότητα, να «κατεβάσουν» τα σήματά τους από αυτά διότι θα θεωρηθεί ότι καλύπτουν τους παραβάτες.

Σε σχέση με το φαινόμενο των «πειραγμένων» αντλιών η ΟΒΕ αναφέρει ότι επιφέρει τις εξής συνέπειες:

• Διαμορφώνει μια ψευδή αίσθηση «φθηνών τιμών» καυσίμων που παραπλανά τους καταναλωτές.

• Μέσω του Παρατηρητηρίου Τιμών και διαφόρων κερδοσκοπικών τηλεφωνικών κέντρων πληροφοριών για φθηνές τιμές σε πρατήρια, κατευθύνονται οι καταναλωτές και σε «πρατήρια παγίδες» που όχι μόνο δεν είναι φθηνά, αλλά οι καταναλωτές πληρώνουν «τσουχτερά» τις «φθηνές τιμές». Είναι γνωστές οι «ουρές» αυτοκινήτων σε δήθεν φθηνά πρατήρια που τελικά αποδείχτηκαν πολύ ακριβά.

• Διαμορφώνουν μια ψευδή βάση μέση τιμής, την οποία η κυβέρνηση χρησιμοποιεί για να συκοφαντήσει πρατήρια της επαρχίας και να επιβάλει μονομερές και άδικο πλαφόν"

ΠΗΓΗ http://www.energypress.gr/portal/resource/contentObject/id/c2483863-d949-4973-9ed3-3c3b076cc298


Logged
Mitsubishi Outlander Turbo το EVO8 σε Transformer

africa

 • Τακτικό Μέλος
 • **
 • Likes: 0
 • Offline Offline
 • Posts: 51
  • www.nsv.gr
Απ: Τιμές Καυσίμων
« Reply #17 on: 20/05/2011, 14:53:05 »

Νέο κρούσμα πρατηρίου με «πειραγμένες» αντλίες
20/05/2011

Πρατήριο με «πειραγμένη» αντλία στην περιοχή του Κολωνού εντοπίστηκε από υπηρεσίες του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο μηχανισμός αλλοίωνε την ένδειξη των αντλιών, δείχνοντας μεγαλύτερη ποσότητα από την πραγματικά πωλούμενη, εξαπατώντας με τον τρόπο αυτό τους καταναλωτές.

Το πρατήριο είναι ιδιοκτησίας του ιδίου προσώπου, ο οποίος λειτουργούσε το προ μηνών σφραγισθέν πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή Βάρης της Αττικής, ενώ ο νέος παρεμβατικός μηχανισμός που κατασχέθηκε είναι διαφορετικού τύπου από τον προηγούμενο μηχανισμό καταδολίευσης.

Ήδη από χθες σφραγίστηκε η αντλία και σήμερα η Περιφέρεια Αττικής προβαίνει στην οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του πρατηρίου, σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, πλέον δε αυτού, ακολουθεί ποινική δίωξη και βαρύ διοικητικό πρόστιμο. Παράλληλα της υπόθεσης επελήφθη το τμήμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής.

«Δεν θα ησυχάσουμε αν δεν αποκαλύψουμε και τον τελευταίο απατεώνα που κλέβει τους ανυποψίαστους καταναλωτές οι οποίοι βάζουν βενζίνη. Οι έλεγχοι συνεχίζονται και, όπως είχαμε προειδοποιήσει, οι εκπλήξεις για τους παραβάτες είναι οδυνηρές. Ας το σκεφτούν πολύ καλά κάποιοι, πριν αποτολμήσουν να παρανομήσουν. Οι ποινές είναι αυστηρότατες», δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Ντίνος Ρόβλιας.

πηγη http://www.energypress.gr/portal/
Logged
Mitsubishi Outlander Turbo το EVO8 σε Transformer

africa

 • Τακτικό Μέλος
 • **
 • Likes: 0
 • Offline Offline
 • Posts: 51
  • www.nsv.gr
Απ: Τιμές Καυσίμων
« Reply #18 on: 25/05/2011, 08:28:55 »

Νέα πρατήρια με «πειραγμένες» αντλίες
24/05/2011
Ακόμα δύο πρατήρια υγρών καυσίμων με «πειραγμένες» αντλίες εντοπίστηκαν στις περιοχές του Ταύρου και Ανω Ηλιούπολης.

Συγκεκριμένα, από τις υπηρεσίες του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας εντοπίστηκε σήμερα πρατήριο υγρών καυσίμων επί της οδού Πειραιώς, στην περιοχή του Ταύρου, με παρεμβατικούς μηχανισμούς σε πέντε από τις οκτώ αντλίες απλής αμόλυβδης βενζίνης.

Όπως διαπιστώθηκε, οι μηχανισμοί αλλοίωναν τις ενδείξεις των αντλιών, δείχνοντας μεγαλύτερη ποσότητα από την πραγματικά πωλούμενη, εξαπατώντας με τον τρόπο αυτό τους πολίτες.

Οι αντλίες ήδη σφραγίστηκαν από τις υπηρεσίες του υπουργείου, ενώ άμεσα αναμένεται να προβεί στην οριστική αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του πρατηρίου η Περιφέρεια Αττικής, σύμφωνα με την πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση. Επιπλέον, θα ακολουθηθεί και η προβλεπόμενη από τον νόμο ποινική δίωξη και βαρύ διοικητικό πρόστιμο.

Χθες, Δευτέρα 23 Μαΐου, ένα ακόμα πρατήριο υγρών καυσίμων με πειραγμένες αντλίες εντοπίστηκε στην περιοχή της Ανω Ηλιούπολης. Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Μετρολογίας του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, διαπιστώθηκε σε 10 από 14 αντλίες (αμόλυβδης, σούπερ αμόλυβδης και πετρελαίου), η ύπαρξη επιπρόσθετων συνδεσμολογιών και καλωδιώσεων που δεν προβλέπονται στο κατασκευαστικό διάγραμμα του συγκεκριμένου τύπου αντλιών και απαγορεύεται βάσει της πρόσφατης τροπολογίας περί μηχανισμών καταδολίευσης αντλιών (άρθρο 17 του Ν.3908/2011 ).

Η εν λόγω κατασκευαστική εικόνα, με βάση την ανάλυση της λειτουργίας των αντλιών, κατατείνει στο συμπέρασμα της κατά πάσα πιθανότητα ύπαρξης μηχανισμών που παρενέβαιναν στον προγραμματισμό αντλιών και αλλοίωναν την ένδειξη των αντλιών εξαπατώντας τους πολίτες, αλλά που όμως είχαν αφαιρεθεί πριν από τον εντοπισμό των συνδεσμολογιών.

Οι συγκεκριμένες αντλίες σφραγίστηκαν και στον ιδιόκτητη του πρατηρίου επιβλήθηκε σύμφωνα με τον σχετικό νόμο αρχικό πρόστιμό 20.000 ευρώ, ενώ η σχετική αλληλογραφία διαβιβάστηκε στην Περιφέρεια Αττικής για την επιβολή πρόσθετου προστίμου 20% επί του συνολικού τζίρου της προηγούμενης χρήσης, το οποίο αναμένεται να υπερβεί κατά πολύ το 1.000.000 ευρώ.

Παράλληλα η Διεύθυνση Μετρολογίας θα προβεί σε περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση των κατασχεθέντων ευρημάτων μέσω του εργαστηρίου εφαρμοσμένης ηλεκτρονικής του Πανεπιστημίου Πατρών για την τεκμηρίωση συμπεράσματος. Σε καταφατική περίπτωση, θα αφαιρεθεί οριστικά η άδεια λειτουργίας του πρατηρίου και θα ακολουθηθούν τα νόμιμα προβλεπόμενα της ποινικής πλευράς.

Πηγη http://www.energypress.gr/portal/
Logged
Mitsubishi Outlander Turbo το EVO8 σε Transformer

sphunt

 • Official Μέλος
 • ****
 • Likes: 0
 • Offline Offline
 • Posts: 296
Απ: Τιμές Καυσίμων
« Reply #19 on: 25/05/2011, 19:16:05 »

Νικο ολα καλα, το διαβαζω το θεμα σου, ομως βαζεις σχολια μονο για βενζινη.
Για μας του αεριοκινητους δεν λες κουβεντα, η βαζςις λοιπον κατι και για μας η αλλαξε το topic σε Τιμές υγρων Καυσίμων ;) ;)
Φιλικα Σπυρος  ;D
Logged
Ψάχνω μια μαλακία να γράψω και εγώ στην υπογραφή μου αλλά είναι όλες ''πιασμένες''.

panayiotis

 • Τακτικό Μέλος
 • **
 • Likes: 0
 • Offline Offline
 • Posts: 88
Απ: Τιμές Καυσίμων
« Reply #20 on: 05/06/2011, 23:06:19 »

καλησπερα
εδω και πολυ καιρο βαζω βενζινη σε συγκεκριμενο πρατηριο πολυ γνωστης εταιρειας , ισως απο τις καλυτερες.
τελευταια φορα που εβαλα εκει το τεποζιτο μου ηταν στη μεση και για να γεμιση πληρωσα 62 ευρω παρακαλω.
εχθες το βραδυ πηγα να ξαναγεμισω και σκεφτηκα να αλλαξω πρατηριο αλλα και εταιρεια , ετσι λοιπον πηγα σε ενα αλλο κοντινο με ιδια τιμη βενζινης με το παλιο.
το τεποζιτο μου ηταν κατα 4/5 αδειο, δηλαδη κοντα στο τελος, σχεδον , λοιπον το γεμισα και πληρωσα 61 ευρω. και οχι μονο αυτο , εχω κανει σημερα 140 χιλιομετρα και εχει κατεβη κατα 2 γραμμες ο δεικτης, ενω την προηγουμενη κυριακη με ακριβως την ιδια διαδρομη ειχε κατεβει 3 γραμμες .
εσεις τι λετε ? με φουσκωνε με αερα ο παλιος ? η συμβαινει κατι αλλο?
Logged
panayiotis

spg100

 • Βετεράνος
 • *****
 • Likes: 0
 • Offline Offline
 • Posts: 2.584
Απ: Τιμές Καυσίμων
« Reply #21 on: 06/06/2011, 12:38:39 »

Για αέρα δεν ξέρω αλλά για ποιότητα βένζινης σίγουρα ο νέος είναι καλύτερος
Logged

dimTS

 • Βετεράνος
 • *****
 • Likes: 0
 • Offline Offline
 • Posts: 529
Απ: Τιμές Καυσίμων
« Reply #22 on: 10/07/2011, 09:41:55 »

Logged
φιλικά , Δημήτρης.

dimitris1970

 • Βετεράνος
 • *****
 • Likes: 0
 • Offline Offline
 • Posts: 611
Απ: Τιμές Καυσίμων
« Reply #23 on: 29/07/2011, 00:12:25 »

Θραύση κάνει η νέα μέθοδος νοθείας στα καύσιμα με αιθανόλη - Τι ζημιές προκαλεί στον κινητήρα

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=88952&catid=3
Logged

θανος

 • Βετεράνος
 • *****
 • Likes: 0
 • Offline Offline
 • Posts: 1.340
 • www.katoufas.gr
  • t.katoufas@hotmail.gr
Απ: Τιμές Καυσίμων
« Reply #24 on: 29/07/2011, 12:07:33 »

Θραύση κάνει η νέα μέθοδος νοθείας στα καύσιμα με αιθανόλη - Τι ζημιές προκαλεί στον κινητήρα

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=88952&catid=3

ΑΡΚΕΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ

ελπιζω να μην εχουμε κανενα φιλο που να την εχει πατησει ενδεχωμενος και να

προσεχουμε που και σε ποιον φουλαρουμε
Logged

ΓΙΩΡΓΟΣ Κ

 • Βετεράνος
 • *****
 • Likes: 0
 • Offline Offline
 • Posts: 638
Απ: Τιμές Καυσίμων
« Reply #25 on: 29/07/2011, 18:31:18 »

μακάρι να πέσει κάποιος στα χεράκια μου
 >:( >:( >:(
Logged

ΦΙΛΙΚΑ ΓΙΩΡΓΟΣ

dimTS

 • Βετεράνος
 • *****
 • Likes: 0
 • Offline Offline
 • Posts: 529
Logged
φιλικά , Δημήτρης.

alexadrinos

 • Moderator
 • Βετεράνος
 • ***
 • Likes: 0
 • Offline Offline
 • Posts: 4.689
 • 2.4 instyle cvt
Απ: Τιμές Καυσίμων
« Reply #27 on: 11/11/2011, 09:10:00 »

Καλημέρα.!

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=112575281
Δυστυχώς για εμάς  που έχουμε βενζίνα είναι άλλη μια κακή εξέλιξη που θα σε συνάρτηση με όλα τα άλλα θα ισοπεδώσει την τιμή του
αυτοκινήτου μας στην αγορά.
Το να κρατήσουμε το Μήτσο μας πλέον είναι μονόδρομος έστω και αν χρειαστεί να τον βάλουμε στους τάκους για ένα διάστημα.
Ο άλλος δρόμος είναι να το χαρίσεις και το λέω γιατί από τι βλέπω τις τιμές στο car.gr τελευταία τα δίνουν τσάμπα. :(
Logged
Και τα χαμηλά καλά είναι!!!

gspan1973

 • Guest
Απ: Τιμές Καυσίμων
« Reply #28 on: 11/11/2011, 12:20:17 »

Καλημέρα.!

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=12333&subid=2&pubid=112575281
Δυστυχώς για εμάς  που έχουμε βενζίνα είναι άλλη μια κακή εξέλιξη που θα σε συνάρτηση με όλα τα άλλα θα ισοπεδώσει την τιμή του
αυτοκινήτου μας στην αγορά.
Το να κρατήσουμε το Μήτσο μας πλέον είναι μονόδρομος έστω και αν χρειαστεί να τον βάλουμε στους τάκους για ένα διάστημα.
Ο άλλος δρόμος είναι να το χαρίσεις και το λέω γιατί από τι βλέπω τις τιμές στο car.gr τελευταία τα δίνουν τσάμπα. :(
Άγγελε, δεν είναι ακριβώς έτσι (και αναφέρομαι στην άρση απαγόρευσης πετρελαιοκίνητων και μόνο).
Δεν είναι ολική άρση αλλά μερική. Αφορά πετρελαιοκίνητα με εκπομπές ρύπων EURO 5 και πάνω...

Άρα τα πετρελαιοκίνητα Outlander (EURO 4) ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ να κυκλοφορούν ελεύθερα στο κέντρο Αθήνας και Θεσσαλονίκης γιατί είναι ...παλιάς τεχνολογίας... :D :D :D
Η παράνοια συνεχίζεται έστω και εν μέρει...

ΥΓ: Δεν θυμάμαι γιατί είμαι στο γραφείο και δεν έχω την άδεια μαζί μου, αν αναγράφεται το ότι είναι EURO4.
Αν δεν αναγράφεται, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα, άντε να ξέρει ο αστυνομικός που σε ελέγχει τι ...EURO είναι το κάθε αυτοκίνητο.  :D :D :D
Τυπικά όμως είσαι "παράνομος".

Φιλικά,
Γιάννης
Logged

alexadrinos

 • Moderator
 • Βετεράνος
 • ***
 • Likes: 0
 • Offline Offline
 • Posts: 4.689
 • 2.4 instyle cvt
Απ: Τιμές Καυσίμων
« Reply #29 on: 11/11/2011, 14:58:22 »

έχεις δίκιο εγώ δεν το έθεσα σωστά.Άλλο εννοούσα.
Logged
Και τα χαμηλά καλά είναι!!!
Pages: 1 [2] 3   Go Up