Συμπεριφορα στα χιονια του outlander cvt

Ξεκίνησε από george, 11/01/2010, 22:10:25

« προηγούμενο - επόμενο »

jnai

θα ηθελα να δωσω μια συμβουλη σε οποιον θελει να παει Βουλγαρια λογω του οτι ημουν 7 χρονια εκει λογω σπουδων.ασφαλεια κλοπης.εχει κλαπει το αυτοκινητο του αρχηγου της αστυνομιας απο το υπογειο του αστυνομικου μεγαρου
φιλικα Γιαννης

tsik69

Είναι ένα ζήτημα αυτό, αλλά δεν ξέρω αν θα το σκεφτόμουν τόσο ώστε να πάω με άλλο μέσο.
Εκτός πια αν ο μητσάρας βγάζει ματί και τους μπεί στο μάτι.
Ε΄τότε ........θα το σκεφτώ.
Τάσος

NIKOSTZ

Δείτε οπωσδήποτε αυτό....
http://www.forum.outlanderclub.gr/index.php?topic=542.0

Πέρα από τα υπόλοιπα!!!  ;) ;)
Αναλύει σε βάθος , μήκος , πλάτος και ύψος γενικά μερικές από τις δυνατότητες του Outie μας στο χιόνι....
με ήχο και εικόνα  8)

Φιλικά
Νίκος
BE YOURSELF NO MATTER WHAT THEY SAY

alexadrinos

Σήμερα είχα μια άσχημη εμπειρία στο χιόνι με το Μήτσο.Εκδρομούλα στα Τρίκαλα Κορινθίας και είπαμε να ανεβούμε στο χιονοδρομικό.
Στην ανάβαση όλα καλά.Στην επιστροφή ρίχνει πράμα και το αυτοκίνητο το βλέπω να μου γλιστράει σχετικά εύκολα.Σιγά σιγά κατεβαίνω
με κάποια γλιστρήματα ώσπου λίγο πριν τα Άνω Τρίκαλα σε μια κατηφορική κλειστή αριστερή στροφή το "χάνω"!!!!
Τιμόνια αριστερά τιμόνια δεξιά δεν ξέρω τι μου γίνεται και ξαφνικά από κει που κατέβαινα στα τρίκαλα βρίσκομαι να πηγαίνω στο χιονοδρομικό :D ;D :( :o
Κωλοφαρδία πρώτη:Δεν πέφτω σε δέντρα,χαντάκι που βρίσκεται αριστερά δεξιά του δρόμου.Κωλοφαρδία δεύτερη:Δεν έρχεται κανείς από το αντίθετο ρεύμα.
Κωλοφαρδία τρίτη:Πίσω μου ένα tiguan δεν πέφτει πάνω μου και φεύγει ευθεία έξω από τον δρόμο.(Ευτυχώς δεν έπαθε τίποτα)
Κάνω την αυτοκριτική μου και προσπαθώ να καταλάβω τι έγινε.Επίσης θέλω να ακούσω γνώμες και εμπειρίες.
Καταρχήν η πρώτη και μεγάλη μαλ@κία,αφού βλέπεις και γλιστράει βάλε τις γ@μημένες τις αλυσίδες στο πορτ παγκάζ είναι.Το έκανα εκ των υστέρων.
Στην ανηφόρα πας εύκολα το παλούκι είναι η κατηφόρα.Σίγουρα έλλειψη εμπειρίας.Από κει και πέρα με κρέμασε το cvt γιατί αν και με πρώτη "κρατάει"
καλά όταν σταματάς μπαίνει μόνο του στο D και μάλλον με αυτό ήμουν στην στροφή.
Επιπλέον να πω ότι σε αυτές τις συνθήκες μετα από τρία+ χρόνια και 44 χιλ.χλμ δεν τα βλέπω να πατάνε καθόλου καλά τα yokohama στο χιόνι.
υγ.Έχω την εντύπωση ότι δεν μου δουλεύει το acs.Στο ανέβα κανα δυο φορές έχασα το πίσω μέρος επίτηδες αλλά  δεν είδα να ανάβει(το εικονίδιο με το
αυτοκίνητο που γλιστράει).Εκεί πάλι που το έχασα νομίζω ότι δεν δούλεψε.Υπάρχει περίπτωση να μην δουλεύει.Υπάρχει κάποιος τρόπος να το διαπιστώσω;
Σε αντίθεση το abs δούλεψε υπερωρίες.
Και τα χαμηλά καλά είναι!!!

θανος

παντως ενα ειναι σιγουρο

οταν πρωτοπηρα το αμαξι <ανετος ο δικος σου>ανεβηκα με χιονακι στα Τρικαλα μεχρι ενα σημειο

ολοι εβαζαν αλυσιδες και γω ανετος σιγα σιγα.(χωρις βεβαια αλυσιδες και με τα μαμα λαστιχα)

ομως σε καποιο σημειο αναγκαζομαι και κανω αναστροφη και απο κει και περα(παρολο που ειχε τρελο κοσμο γενικα να ανεβαινει

παντα με αλυσιδες)με παιρνει ο..........εξω απο δω

εχασα καθε ιδεα για το αμαξι(εστω και απειρος βεβαια)τα χρειαστηκα φουλ και με λαθος λαστιχα

ευτυχως καποιοι ντοπιοι με στηριξαν και βγηκα απο ενα μικρο χαντακι και σαν χε.....νη γατα επεστρεψα και  δεν διανοηθηκα να

ξαναανεβω και ας ειχα αλυσιδες φουλ extra 600 ευρω

κακη εμπειρια για μενα ,λαθος χειρισμοι,επιπολαιοτητα,................................ ;) ;) ;) ;) ;)

alexadrinos

Θάνο νομίζω ότι μόνο στην Ελλάδα γίνεται αυτό.Μετά τις 11 έριχνε πολύ χιόνι.Θα έπρεπε να υπάρχει αστυνομία που να υποχρεώνει τον κόσμο να
βάλει αλυσίδες.Φταίμε βέβαια και εμείς.Πολύς κόσμος βγάζει τις αλυσίδες και τις κοιτάει σαν ufo αν έχει κι όλας.
Άλλη φορά μόνο με αλυσίδες να χω το κεφάλι μου ήσυχο.Βέβαια και πάλι κινδυνεύεις να σαι πάρει παραμάζωμα κάποιος "έξυπνος" σαν και μένα.

θανος

εχεις δικιο και τα λες καλα που να εβλεπες ομως πως ανεβαινανε, οταν ετυχε το σκηνικο με μενα, καποιοι <εξυπνοι>

με χαμηλωμενα πεζω και αναποδα τιμονια χωρις αλυσιδες και στον στενο δρονο του χωριου που ισα ισα περνανε δυο αυτοκινητα

και εγω απο την αλλη κατεβαινα με <μηδεν >ταχυτητα και ειχα πισω μου κομβοι να με βριζουν

φυσικα εκει εγω ανεβηκα ξανα μονο καλοκαιρι ετσι :D :D :D :D :D

τελος παντων ειμαστε δυστυχως στην Ελλαδα ανευ παιδειας και σεβασμου στον δρομο γενικα

και φυσικα οπως ειπες δεν υπαρχει και μετρο,οτι γουσταρει και οπως γουσταρει ο καθενας κυκλοφορει

lefos

Φιλε Αγγελε αυτο το εχω παθει και εγω στην καταβαση στο χιονοδρομικο Παρνασου.
Τα συμπερασματα που εβγαλα ηταν τα εξης.
1.Ειχα παρει αερα απο την αναβαση και στη καταβαση ειχα ξεχαστει οτι τα πραγματα ειναι πιο δυσκολα.
2.Στο χιονι οταν δεις να χανεις το αμαξι οχι φρενο,το κανεις ομως αυτο οταν βλεπεις να φευγεις για το χαντακι?

Υγ.Μαλλον εισαι για αλλαγη ελαστικων :(

alexadrinos

Παράθεση από: lefos στις 02/02/2014, 22:27:20
Φιλε Αγγελε αυτο το εχω παθει και εγω στην καταβαση στο χιονοδρομικο Παρνασου.
Τα συμπερασματα που εβγαλα ηταν τα εξης.
1.Ειχα παρει αερα απο την αναβαση και στη καταβαση ειχα ξεχαστει οτι τα πραγματα ειναι πιο δυσκολα.
2.Στο χιονι οταν δεις να χανεις το αμαξι οχι φρενο,το κανεις ομως αυτο οταν βλεπεις να φευγεις για το χαντακι?

Υγ.Μαλλον εισαι για αλλαγη ελαστικων :(
Πολύ σωστές και οι δύο παρατηρήσεις Λευτέρη.

Hliasm

Πραγματικα περιεργο... Για να λες εσυ σιγα-σιγα κατεβαινες, φαντασου ποσο σιγα πηγαινες. Και σου εφυγε ετσι απλα?
Οταν ειχαμε παει Παρνασσο εγω εσυ ο Γιαννης και ο Σπυρος οδρομος ταν παγος και το αμαξι πηγαινε τραινο. Και μαλιστα φτασαμε στο μικρο παρκιν του Σαλε και τωρα ετσι στο χαλαρο σου εφυγε? Περιεργα πραγματα.

alexadrinos

Παράθεση από: Hliasm στις 03/02/2014, 06:48:19
Πραγματικα περιεργο... Για να λες εσυ σιγα-σιγα κατεβαινες, φαντασου ποσο σιγα πηγαινες. Και σου εφυγε ετσι απλα?
Οταν ειχαμε παει Παρνασσο εγω εσυ ο Γιαννης και ο Σπυρος οδρομος ταν παγος και το αμαξι πηγαινε τραινο. Και μαλιστα φτασαμε στο μικρο παρκιν του Σαλε και τωρα ετσι στο χαλαρο σου εφυγε? Περιεργα πραγματα.
Ηλία είχε πολύ χιόνι "σούπα".Μάλλον τα λάστιχα έχουν τελειώσει.Αυτό που λες το σκεφτόμουν και γω.Στον Παρνασσό πηγαίναμε αέρα.
Χτες το αμάξι έσερνε πολύ εύκολα στο παραμικρό άγγιγμα του φρένου.

UltraTasos

Άγγελε συμφωνώ κι εγώ για τα λάστιχα!
έχουν"ξεραθεί" σίγουρα οπότε δεν κρατάνε καθόλου!
και η διαφορά είναι τεράστια από τα καινούρια
που είναι μαλακά και είναι σαν χιονολάστιχα!
και βέβαια παίρνεις αέρα ανεβαίνοντας και μετά... ???
ευτυχώς που ήταν ανώδυνη η ...έξοδος!!!   ;)

Φιλικά Τάσος

alexadrinos

Παράθεση από: UltraTasos στις 03/02/2014, 09:59:12
Άγγελε συμφωνώ κι εγώ για τα λάστιχα!
έχουν"ξεραθεί" σίγουρα οπότε δεν κρατάνε καθόλου!
και η διαφορά είναι τεράστια από τα καινούρια
που είναι μαλακά και είναι σαν χιονολάστιχα!
και βέβαια παίρνεις αέρα ανεβαίνοντας και μετά... ???
ευτυχώς που ήταν ανώδυνη η ...έξοδος!!!   ;)

Φιλικά Τάσος
Ποιο ανώδυνη δεν γινόταν :D :D.Ξέχασα να πω ότι από το ίδιο σημείο πέρασε άνετα από τι μου είπε κάποιος άλλος
με outlander k yokohama(μην ρωτάτε, το πήρε το σηματάκι του.) ;DΤα είχε βέβαια ένα χρόνο φορεμένα.
Επίσης να πω ότι έφυγαν κάποια αυτοκίνητα στη συγκεκριμένη στροφή αλλά πέρασαν τα περισσότερα από την ίδια στροφή
χωρίς πρόβλημα.Άρα είναι και θέμα εμπειρίας.

vl.savvas

Ρε Άγγελε καλημέρα καταρχήν.
Πλάκα μας κάνεις; Εγώ εχώ 40000 χλμ με τα yokohama και πάω σαν κότα μόλις βρέξει και εσύ πήγες και στα χίονια;; Ήθελα να τα αλλάξω από την αρχή του χειμώνα αλλά δεδομένου ότι οι εκδρομές έχουν μειωθεί δραματικά είπα να τα κρατήσω και να προσέχω όσο μπορώ στη βροχή. Με τις πρώτες βροχές σε κατηφόρα με ελάχιστη κλίση και 30 χλμ προσπαθούσα να φρενάρω για φανάρι και δούλευε φουλ abs. Και από κει περνάω κάθε μέρα και δε γλιστράει ο δρόμος γενικά. Η απόδοση τους έχει μειωθεί σημαντικά συγκριτικά με όταν ήταν καινούργια. Νομίζω ότι στη περίπτωση σου έπαιξε ρόλο και αυτό.

alexadrinos

Παράθεση από: vl.savvas στις 03/02/2014, 10:25:22
Ρε Άγγελε καλημέρα καταρχήν.
Πλάκα μας κάνεις; Εγώ εχώ 40000 χλμ με τα yokohama και πάω σαν κότα μόλις βρέξει και εσύ πήγες και στα χίονια;; Ήθελα να τα αλλάξω από την αρχή του χειμώνα αλλά δεδομένου ότι οι εκδρομές έχουν μειωθεί δραματικά είπα να τα κρατήσω και να προσέχω όσο μπορώ στη βροχή. Με τις πρώτες βροχές σε κατηφόρα με ελάχιστη κλίση και 30 χλμ προσπαθούσα να φρενάρω για φανάρι και δούλευε φουλ abs. Και από κει περνάω κάθε μέρα και δε γλιστράει ο δρόμος γενικά. Η απόδοση τους έχει μειωθεί σημαντικά συγκριτικά με όταν ήταν καινούργια. Νομίζω ότι στη περίπτωση σου έπαιξε ρόλο και αυτό.
Σάββα θα το έγραφα.Μέχρι τώρα δεν μου έχει γλιστρήσει πουθενά με βροχή και έτσι νόμιζα ότι έχω ακόμα λάστιχα.ίσως αυτό έχει να κάνει με το ότι οδηγώ πολύ συντηρητικά.